Progressie is waar het om draait, geen perfectie

The struggle is real: het monster genaamd O.N.Z.E.K.E.R.H.E.I.D.

Mijn naam is Joyce en ik wil je een verhaal vertellen…
Ruim zeven jaar geleden ben ik mijn bedrijf JB Expertise, Training & Advies begonnen en sindsdien geniet ik van het ondernemerschap. Het geeft mij voldoening en plezier. De deelnemers die ik train zijn leuke mensen die ik graag om mij heen wil hebben. Niets aan de hand, zou je zeggen. Ik ben sinds januari 2017 aangesloten bij een groep met 120 ondernemers. We volgen met elkaar een programma met videolessen, werkboeken en seminars om onze doelen voor dit jaar helder te maken. Waar wil je naartoe persoonlijk en zakelijk gezien? In een kleinere groep ondernemers houden we elkaar scherp en houden we elkaar op de hoogte hoe onze doelen zich ontvouwen.

Mijn doel
Eén van mijn doelen die ik mijn groep heb gedeeld is dat ik graag een boek wil schrijven. Ook wil ik meer bloggen. Ik heb gemerkt dat ik bloggen erg leuk vind om te doen en het wordt gewaardeerd door mijn volgers. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat ik zeker wat te vertellen heb. Maar een klein lelijk monstertje komt soms ineens de hoek om gesprongen, genaamd O.N.Z.E.K.E.R.H.E.I.D. Dat monster komt op momenten dat je er geen zin in hebt, dat je net lekker bezig bent en dan ineens begint het te praten tegen je: ‘Wie ben jij om dit te vertellen?’, ‘Denk je echt dat mensen dat interessant vinden?’, ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Dit stemmetje weerhoudt mij er soms van mijn grote dromen achterna te gaan. Mijn droom is om een groot bereik te hebben en volwassenen mee te nemen in de wereld van een kind. Ik wil ze laten inzien hoe belangrijk zij zijn. Als je echt diep in mijn droomwereld kijkt, dan zie je mij staan voor een publiek van honderden ouders en professionals. Ik heb tegen mijn studenten in het MBO een aantal keer gekscherend geroepen: ‘Wacht maar, je gaat mij ooit op een dag zien bij Humberto Tan met mijn boek en dan zeggen jullie van haar heb ik nog les gehad!’

Dat monster komt op momenten dat je er geen zin in hebt, dat je net lekker bezig bent en dan ineens begint het te praten tegen je: ‘Wie ben jij om dit te vertellen?’, ‘Denk je echt dat mensen dat interessant vinden?’, ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’

Gekscherend
Ik schrijf ‘gekscherend’, maar eigenlijk bedoel ik het serieus. En dan denk ik, waar te beginnen? Wie koopt mijn boek? Wat onderscheid mij van andere schrijvers van opvoedboeken? Het monster is weer tevoorschijn gesprongen…
Ik voel van binnen dat ik de mogelijkheid en de potentie bezit om dit waar te maken. Waarom is dat stemmetje er dan soms? Ik weet het eigenlijk wel. Vroeger ben ik gepest en hierdoor werd ik meer onzeker. Ik bekeek mezelf met ogen ‘Ik ben niet goed genoeg’. Gaandeweg de jaren is mijn zelfbeeld gelukkig gegroeid omdat ik merk dat ik goed ben in mijn vak. Ik krijg terug van mijn deelnemers dat ze het leuk en waardevol vinden om bij mij een training of workshop te volgen. Dat is een rijkdom! De deelnemers die ik train durven naar zichzelf te kijken als opvoeders. Het lukt mij om een veilige sfeer te creëren in mijn groepen waarbij serieus gesproken wordt over onzekerheden en waar ook gelachen wordt met elkaar.

Werken aan mijn vertrouwen
Nu mag ik werken aan mijn vertrouwen en het geloof dat ik mijn zichtbaarheid mag vergroten. Ik mag mezelf toestaan om aan mensen te laten zien wie ik ben en hoe ik denk zonder dat ik bang hoef te zijn dat mensen mij dan niet meer aardig of goed vinden. Ik vind het enorm spannend om dit blog te posten. Tegelijkertijd wil ik hierin groeien en mezelf ‘stretchen’ om uit mijn comfortzone te gaan. Dus weet je wat ik heb gedaan? Ik heb gisteren een Instagram account aangemaakt om de wereld en mijn volgers meer te laten zien wie ik ben en wat ik doe. Wil je mij volgen op Insta (klinkt cool toch? ;))? Mijn naam is jbexpertise. Zie ik je daar?

https://www.instagram.com/jbexpertise/