Er was eens….

……iemand met een droom, een grote droom. Ondernemer worden en opvoeders inspireren om door de ogen van een kind te kijken. Ze laten inzien dat kinderen afhankelijk zijn van de liefde, warmte en interactievaardigheden van volwassenen. Kinderen hebben leerervaringen nodig en volwassenen kunnen net dat ene zetje geven om het kind nog meer te laten leren. Eigenlijk is het doel: kinderen laten opgroeien tot leuke volwassenen!

Mijn naam is Joyce en ik heb deze droom. Ik heb passie voor pedagogiek en het geven van trainingen. De kwaliteit van trainingen en workshops zit in het stimuleren van interactie tussen deelnemers waardoor ze de ruimte krijgen ervaringen uit te wisselen. En alleen maar luisteren? No way! Want wat blijkt uit breinonderzoek? We leren niet als we langer dan 20 minuten moeten luisteren naar een persoon en het is vooral goed voor ons brein om in beweging te zijn. Dus: energieke bijeenkomsten met humor, afwisseling in werkvormen en aansluiten bij de wetenschap zijn essentiële onderdelen van de scholing van JB Expertise.

Geboorte van een bedrijf
In de zomer van 2011 heb ik stappen gezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden en is “JB Expertise, Training en Advies” geboren. Inmiddels geef ik al aardig wat jaren trainingen en workshops voor verschillende opdrachtgevers in de kinderopvang. A dream job! Want weet je waarom? Het is zo inspirerend om verschillende professionals te zien die werken met kinderen. Ik vind het een uitdaging om erachter te komen wat hun visie is op de ontwikkeling van het kind. Ik wil mijn deelnemers graag leermomenten bieden volgens de laatste inzichten uit de praktijk, maar ook uit de wetenschap. Want als ik eerlijk ben is de wetenschap belangrijk, maar het moet toegankelijk en duidelijk zijn voor iedereen. De wetenschap vertalen naar de praktijk is een waardevol onderdeel in de trainingen en workshops van JB Expertise. Deze weetjes en tips worden erg gewaardeerd door mijn deelnemers. Trends en ontwikkelingen in de pedagogiek en ontwikkelingspsychologie moeten leiden tot bruikbaar en heldere scholing voor professionals.

De weg naar JB Expertise
In 2002 ben ik begonnen als invalkracht in de kinderopvang naast mijn studie Pedagogiek. Van oorsprong ben ik pedagoog en heb ik een aantal jaar in een opvoedwinkel in Rotterdam gewerkt. Tot mijn taken behoorden o.a. het draaien van opvoedspreekuren en het geven van opvoedcursussen en themabijeenkomsten aan ouders van kinderen op Rotterdamse basisscholen. Na het volgen van een Post-HBO managementopleiding ben ik met veel plezier aan de slag gegaan als locatiemanager bij een grote kinderopvangorganisatie in Amstelveen.  In 2008 heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs (mijn lesbevoegdheid behaald in 2009), waar ik met veel enthousiasme les geef aan studenten van de opleidingen Pedagogisch Werk niveau 3 en 4, Onderwijsassistenten en Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening.

Huidige werkzaamheden
Momenteel geef ik nog steeds met veel plezier twee dagen in de week les als docent op het ROC. Ik vind het belangrijk om met mijn voeten ‘in de klei’ te staan.  Een andere passie is mijn vak als gezinspedagoog (Universiteit Leiden) en ben ik gecertificeerd video-interactiebegeleider voor de methodiek VIPP-SD en VIPP-CC. Dit is een methodiek waarbij video wordt ingezet om volwassenen in hun interactie beter aan te laten sluiten bij de signalen die kinderen en jeugd uitzenden. Tevens ben ik licentiehouder voor diverse trainingen van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en leid ik bij het NJi trainers op om trainingen te geven. JB Expertise is aangesloten bij de landelijke trainersgroep ‘Trainers Huiselijk Geweld’. Mijn doel is om professionals te scholen in het signaleren van kindermishandeling en te handelen volgens de meldcode. Met mijn bedrijf JB Expertise heb ik inmiddels voor vele opdrachtgevers workshops en trainingen mogen geven waardoor mijn bedrijf is uitgebreid met twee trainers waarmee ik samenwerk. Nederland ‘besmetten’ met het kijken door de ogen van kinderen zodat kinderen zich meer gezien en gehoord voelen is mijn missie!

FOTO JB

pedagogische-trainingen-workshop-gastouderopvang

Meer weten? Samenwerken? Training of workshop op maat?

Neem contact op met JB Expertise!