Stagiaire Berit zegt ‘Dankjewel!’

Bedankt en wie weet tot snel!

Het zit erop… Na acht maanden neem ik afscheid van JB Expertise. En waar de meeste stagiaires waarschijnlijk een gat in de lucht zouden springen, voelt het voor mij dubbel. Tuurlijk vind ik het fijn dat ik over een paar dagen lig te bakken op het strand van Rhodos zonder te hoeven denken aan mijn studie en stage, maar ik sluit wel een hele leuke en leerzame periode af.

Mijn stage bij Joyce was verre van standaard. Niet ergens op een groot en anoniem kantoor in de hoek achter een bureau werken, maar echt aan de slag in de praktijk en meekijken in een warm en kleinschalig bedrijf. Joyce en ik hadden bij het introductiegesprek direct een klik en dit zorgde voor een soepele samenwerking en het was bovendien vaak beregezellig. Omdat er trainingen door heel het land zijn, was ik de ene keer in een chique vergaderzaal in Houten, dan bij een gezellig kinderdagverblijf in Vleuten of op een knusse boerderij in het plaatsje Ommeren.

Jullie
Het leukste aan mijn werkzaamheden bij JB Expertise vond ik het ontmoeten van alle pedagogische professionals. Ik heb zo ongelofelijk veel van jullie geleerd! Het is bijzonder om de betrokkenheid en openhartigheid van iedereen te ervaren. De passie spat er werkelijk vanaf! Van de trainingsbijeenkomsten bij DAK Kindercentra heb ik het meeste geleerd. Tijdens de trainingen heb ik een hoop onderdelen gepresenteerd en vertelt over het onderzoek waar ik zelf bij de Universiteit aan mee heb gewerkt. De (positieve) feedback die ik terugkreeg van de vakmensen kan ik de rest van mijn carrière gebruiken.

Laatste loodjes
Nu is het tijd om mijn studie gezinspedagogiek af te ronden. Ik breng veel dagen door in de bibliotheek in Leiden (gelukkig met airco!), zodat ik mijn scriptie snel kan inleveren. Daarna kan ik gaan genieten van mijn vakantie. Joyce en ik blijven met elkaar in contact, dus wie weet zien jullie mij nog weleens ergens voorbijkomen. Voor nu zeg ik: bedankt en blijf vooral gepassioneerd doorgaan met het mooie vak dat jullie uitoefenen!

Liefs/groetjes,

Berit