Coming up: Een speciaal boek voor gastouders over taalrijke interactie tussen gastouder en kind

‘Hoe doe je taal? Werken aan een leuk en stimulerend taalaanbod’

 JB Expertise heeft hieraan meegewerkt!

Het Nederlands Jeugdinstituut werkt aan een boek over taal. Bij dat boek maken zij een werkmap voor het gastouderbureau zodat zij over dit onderwerp een themabijeenkomst kunnen organiseren. Dit materiaal is beschikbaar vanaf de zomer van 2014. Houd hiervoor deze website in de gaten van het NJi.

In de gastouderopvang is voortdurend contact tussen de gastouder en de kinderen en tussen de kinderen onderling. Kinderen leren van contact. Daar kun je op veel manieren bij helpen. Een gastouder praat, luistert en leest voor. Zij helpt kinderen om woorden te vinden voor plezier, voor verdriet. Eigenlijk voor alle situaties (makkelijke en moeilijke) die kinderen meemaken. Haar eigen manier van communiceren is een voorbeeld voor kinderen.

Het boek is de vierde publicatie in de reeks van Uitgeverij SWP, speciaal geschreven voor gastouders. “Laten we even praten!” (2002); gesprekken tussen gastouder en ouder, “Hoe gaat met jou?” (2007); observeren van welbevinden van kinderen én “WerkenderWijs!” (2012); werken aan persoonlijk pedagogisch werkplan, gingen dit boek voor.

De verwachting is dat het in de zomer van 2015 te bestellen is via SWP Uitgeverij. Nog even wachten dus!